aussiealva.blogg.se

Min dagbok genom året i Australien!

NBC radio on 2XX

Publicerad 2014-07-26 14:35:06 i Allmänt,

Ikväll har jag varit på en radiostation. Den ligger i Civic, vilket är typ the center of Canberra. I alla fall, så var jag där på extra curriculum-kursen som jag skrev om. Jag trodde att jag bara skulle få observera ikväll eftersom att det var första gången (och det var också planen) men eftersom att några som skulle bli intervjuade inte kom så blev det lite strul med schemat och jag fick hoppa in och bli intervjuad.
När jag sa att jag var nervös så sa någon att det typ var 2 pers som lyssnade på den här radiokanalen, men jag har ingen aning. Hon kanske bara ljög för att lugna ner mig, haha. Det gick i alla fall bra, en trevlig snubbe ställde några enkla frågor om mitt utbytesår och liknande. T.ex. så kom vi in på ämnena svensk pizza och american horror story. Låter lite random när jag nämner det sådär, men jag tror det gick ganska bra för att vara en första gång på radio. 
 
Imorgon blir det pannkaksfrukost hos ett par i kyrkan och sen så åker vi såklart till kyrkan. Jag tror också att vi är bjudna hem till en annan familj på lunch, så det ska bli trevligt.
Puss och kram allahopa!

Att börja skolan

Publicerad 2014-07-22 03:40:00 i Allmänt,

Igår började jag skolan! Jag kom dit 11, och hade då ett möte med student services för att välja mina kurser. Eftersom att detta skolår inte räknas när jag kommer hem så valde jag 5 st chillklasser. Igår valde jag:
  • Foto (framkallning)
  • Filmmusik
  • Bebop (musikkurs)
  • Franskafördjupning
  • Social Commentating (engelskakurs)
Men efter att ha gått på både foto och bebop kände jag att det inte riktigt var för mig. Eftersom att jag egentligen ville ha digitalfotografering så bytte jag till det idag. I bebopkursen var jag tvungen att köpa en gitarr och lära mig att spela, vilket jag inte orkar känna mig pressad till, så jag bytte den kursen till en mediakurs som heter process to production.
 
Det här är alltså mitt schema nu förutom att music, bebop är utbytt! Det är ganska coolt för schemat liknar blocksystemet på Rudbeck, där hemma.
 
Ja, och för er som undrar så går jag på Canberra College. Som är en skola med ungeför 1000 elever(tror jag) i class 11 och 12. Det verkar ganska nice fast just nu har jag min extremt långa håltimme på tisdagen. Jag har också valt en extrakurs! Så jag kommer vara med i den lokala Collegeradion, som är på lördagkvällar. Jag ser verkligen fram emot det.
 
Igår skypade jag med mamma och Klara, vilket jag har gjort 3 gånger nu.
Jag vet, fett cute bild på alla oss. 
 
Jag skaffade nyss ett busskort. Det kostar 2,20 AU$ att åka till skolan så nästan 5 AU$ per dag att ta bussen till och från skolan. Jag har dock fått låna en cykel av en familjekompis till min värdfamilj så jag och Naomi kan cykla till och från skolan när det blir varmare.
 
Jag ska fota mitt rum och min värdfamilj och allt sånt men har bara inte orkat än.
Puss

Draktränaren MARATON

Publicerad 2014-07-14 04:58:54 i Allmänt,

Såååå, igår bjöd min värdsyster in mig till sin kompis födelsedagsfirande. Vi skulle bli bjudna på How to train your dragon 2 på bio men jag hade inte sett 1an så det gjorde vi innan vi åkte till Tuggeranong Plaza och åt och såg på bio. Jag tyckte om filmen och efter det åkte vi hem till henne och hade sleepover! Jag hade jättekul och jag blir så glad när alla är så snälla här. Vi kom nyss hem och idag ska vi försöka fixa mitt simkort och kolla runt lite! Hoppas alla där hemma har det bra, puss.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela