aussiealva.blogg.se

Min dagbok genom året i Australien!

Life is wonderful

Publicerad 2014-09-20 12:41:45 i Allmänt,

Ursäkta svordomar men livet har varit så fucking jävla sjukt amazing och underbart de senaste veckorna. Mycket i skolan, men underbart. Speciellt nu när skolarbetet är klart och man får njuta av att vara helt stressfri. Många saker har delgtagit till att den senaste tiden har varit bra. Ska försöka gå igenom allt lite enkelt.
 
Till exempel så har jag träffas Adele(en italiensk sts-student) tre gånger de senaste veckorna! Första gången förra helgen, i Civic(stan). Vi åt middag ute och gick till Koko Black, en helt underbar chokladreastaurang. Tror aldrig att jag har ätit en så god dessert som jag gjorde den kvällen. I alla fall, så bestämde vi oss då för att träffas igår också, för att shoppa, i Civic. Jag köpte två par shorts och lite för mycket smink.. Men det är okej att go a bit crazy ibland. Sen träffades vi också idag på Floriade. Jag är så glad att hon skrev till mig för några veckor sen och ville träffas, för vi har inte träffats sedan planet hit till Canberra och hon är en så vacker och trevlig tjej. Skitbra kompis att ha alltså!
 
Och Floriade är också en grej som jag älskar just nu. Jag var där idag, och om ni inte vet vad det är, vilket ni antagligen inte vet, så är det typ som en festival som pågår just nu i kanske en månad(?) Det är en blomfestival, i Commonwealth park och det är så fint! Speciellt på en dag som idag när det var gryyyymt väder. 
 
Och det är också någonting som gör livet underbart just nu, vädret. September är ju alltså den första vårmånaden här i Australien, men australiensk sommar skulle också kunna beskrivas som svensk sommar. Så om jag skulle få bestämma just nu, så är det sommar så vitt jag vet. 
 
Skulle kunna go on forever med det här!! Men det sista jag kommer nämna är att om 5 dagar! 120 timmar, mindre än en vecka, är jag i Queenslandasmdicovernvoennrtutgnvrtuinsopermvsla. Så vill jag uttrycka hur EXTREMT taggad jag är. Så för er som kanske inte vet så organiserar STS en East Coast Safari första veckan av vårlovet. Eller iaf första veckan för mig i ACT. Så på torsdag morgon 6:10 avgår planet från Canberra till Sydney, därifrån flyger vi sedan till Cairns. Och sedan kommer vi bussa ner Sunshine Coast och Gold Coast och tillsist är vi i Sydney igen och kommer stanna där i ett par dagar. Ord kan inte beskriva hur mycket jag ser fram emot det här nu. Jag har lovat käre mor att ta mycket bilder också så det kommer komma upp på bloggen seeeen. 
 
Men det som nog gör mig till den lyckligaste i hela världen just nu är att varje dag(och ja, jag menar VARJE DAG) inse att jag bor i ett annat land än Sverige och talar och tänker ett annat språk än svenska utan större problem. Kanske inte så många som förstår vilken cool känsla det faktiskt är, men nu vet ni. Det kan vara något så litet som att när jag svarar på en fråga på engelska utan att faktiskt behöva anstränga mig. Då får jag den där coola känslan som gör mig så otroligt glad. 
 
Men nu räcker det! Nu kommer bilder.
 
Puss alla underbara där hemma. Saknar er varje dag och önskar att ni kunde vara här med mig. 

Mitt rum!

Publicerad 2014-09-13 14:00:19 i Allmänt,

Eftersom att jag faktiskt har städat mitt rum idag (typ första gången sen jag kom hit) så fotade jag det och tänkte visa det. Fick typ en fråga om att göra det för 1,5 månad sen, menmen. Bättre sent än aldrig.
Yes, på första bilden ser ni min säng (underbar) och mitt skrivbord/sminkbord. Ljusslingan köpte jag på Typo förra veckan, har ett ljus som luktar lemongrass från dusk på sängbordet och också massa gosedjur! Två av dem fick jag innan jag åkte och tre av dem har jag fått av Kym, här. Sen så är det min stökiga bokhylla där jag har massa viktiga papper och saker, och sen min garderob, och i en utav garderobsdörrarna har jag en spegel. Så det är ju bra. 
 
Puss!

Week 7

Publicerad 2014-09-08 09:03:00 i Allmänt,

Ja, nu är vecka 7 slut här i Canberra. Så det är alltså skolvecka 8, det är så man räknar här. Och det betyder att det bara är 17 dagar kvar tills jag får lov, och åker på safari!!!!
 
I alla fall så har den här veckan varit bra. Det har varit lite blåsigt, men märker att solen är framme mer och att det börjar bli varmare.
 
I tisdags och onsdags var jag ledig, eftersom att alla hade AST trials. På tisdag kväll så åkte jag till Otti, och hade High School Musical Maraton med henne och Silvia. Sen sov vi där och i onsdags gick vi upp till toppen av Mount Taylor och hade picknick! Det var jättefint. Sen i torsdags så åkte jag, Naomi och Kym till Canberra outlet efter skolan och shoppade lite. I fredags gick jag, Silvia, Otti och Naomi på bio och såg If I stay! Filmen var jättefin och speciellt soundtracket. Jag rekomenderar verkligen den. Sen efteråt så gick vi till en kinarestaurang och åt middag. I lördags gick jag upp tidigt och åkte till Goulburn med Emily, min kontaktperson. Goulburn är en liten farmtown ungefär 1 och en halv timme norr om Canberra mot Sydney. Där bor Eleonora, en annan Sts-student från Italien. Så vi gick och tog en kaffe och pratade lite medans Emily hade ett möte och sen så åt vi lunch med Emily. På vägen hem stannade vi vid en utkiksplats och det var ganska coolt för det var jättemånga som hoppade fallskärm där och flög parachuting. Så det var ju coooolt. Igår så gick vi och åt pannkakor som vanligt hos Tim och Sarah och sen till kyrkan. Det var också fars dag här i Australien så vi åt lunch ute igår och mysade till det lite. 
 
Puss
 
 
 Lite bilder huller om buller
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela